5 szuper egészséges, de rettenetesen hizlaló étel
2017. szeptember 13. írta: Gyógyfutár1

5 szuper egészséges, de rettenetesen hizlaló étel

Számtalan információ áll rendelkezésünkre arról, hogy mely ételek egészségesek, milyen hatást gyakorolnak a szervezetünkre, és hányféle ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak. Ugyanakkor még ma is tartja magát az tévhit, hogy ami egészséges, abból bármennyit ehetünk. Pedig ez nem így van! Cikkünkben mutatunk néhány szuper egészséges ételt, aminek nagyon magas a kalóriatartalma, ezért érdemes mértékkel fogyasztani belőlük.

Mandula, dió és társai: Az olajos magvak roppant egészségesek. Nagyon magas a fehérjetartalmuk, tele vannak egészséges zsírsavakkal, rosttal, fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Ugyanakkor rengeteg a kalóriatartalmuk, 100 gramm 600-700 kalóriát tartalmaz. Ne mondjunk le fogyasztásukról, de (hacsak nem célunk a hízás) napi szinten 50-60 grammnál ne együnk többet belőlük.

Aszalt gyümölcsök: Vitamin és ásványi anyag koncentrátumok, amik lehetővé teszik, hogy télen is kiélvezhessük a gyümölcsök csodás hatásait és ízvilágát. Mindez nagyon jól hangzik, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a cukrokat koncentrált formában tartalmazzák. Akár 300-350 kalória lehet 100 grammban. Mértékkel fogyasszuk, naponta  3-4 szem aszalt szilvát vagy sárgabarackot együnk. 

Avokádó: A reform-élelmiszerek kedvelői körében egyre népszerűbb az utóbbi években az avokádó. Ízletes, szendvicsfeltétet és még nyers pudingot is lehet belőle készíteni. Emellett tele van telítetlen zsírsavakkal és ásványi anyagokkal, bőrszépítő hatásáról szintén gyakran hallani. Egyetlen avokádóban 2-300 kalória van, így fogyókúra idején javasolt heti maximum kétszer-háromszor fogyasztani egy-egy darabot belőle.

fruit-called-rothmans-candied-dried-market-428051.jpg

Müzli: A müzli keverékeket és müzliszeleteket előszeretettel árusítják olyan csomagolásokban, amin karcsú női sziluett és súlyzók, vagy maga a fitnesz szó feltűnik. Való igaz, hogy a müzli igazi egészségbomba (ha hozzáadott cukor nélküli terméket vásárolunk), ám összetevőinek (gabonapelyhek, aszalt gyümölcsök, olajos magvak, kókusz csokoládé) kalóriatartalma magas. Így mértékkel fogyasszuk!

Mindenmentes csokoládé: Ma már kapható cukormentes és tejmentes csokoládé, így cukorbetegek és laktózérzékenyek is hozzájuthatnak ehhez a finomsághoz. Ugyanakkor kár azt gondolni, hogy emiatt kalóriatartalma is alacsony. Ne fogyasszunk belőle többet napi néhány kockánál!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr2012820948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása