A férfi arcbőr is igényli a radírozást
2017. szeptember 15. írta: Gyógyfutár1

A férfi arcbőr is igényli a radírozást

A nők irányába nagyobb elvárásokat támasztanak a megjelenés terén, nem véletlen, hogy sokkal több kozmetikumot készítenek a hölgyeknek, mint az uraknak. Ugyanakkor a jó megjelenés a férfiak számára is rendkívül fontos. Egyre több férfi ismeri fel, hogy érdemes gondot fordítaniuk bőrük ápolásra, ennek pedig fontos eleme az arc és a test radírozása.

Miért érdemes a férfiaknak bőrradírt használni?

A bőrradírozás lényege, hogy eltávolítja a szemmel nem látható szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket a bőrről. Sok férfi szappannal mossa meg az arcát, ám ez száríthatja a bőrt, és korai öregedéshez vezethet, az arclemosók pedig kevésbé tisztítanak. A bőrradírozás élénkíti, felfrissíti a bőrt, ezzel pedig hozzájárul a fiatalos külsőhöz.

Az uraknál a borotválkozás miatt igen fontos a bőr radírozása. Gyakori náluk az arc területén a benőtt szőrszál a napi rendszerességű borotvahasználat miatt, ami akár gyulladáshoz, fájdalomhoz és gennyesedéshez is vezethet (ez esetben javasolt orvoshoz fordulni). Mivel az arcradír használat megelőzi, hogy felhalmozódjon a bőr felszínén a hámréteg, ezért kisebb eséllyel jelenik meg a benőtt szőrszál probléma.

A bőrradír nyújtotta alapos tisztítás a pattanások kialakulásának esélyét is csökkenti.

22119912686_f2077b4e18_b.jpg

Tippek férfiaknak a bőrradírozáshoz

  • Heti 1-2 alkalommal érdemes használni a bőrradírt, esetleg háromszor, de ennél gyakrabban nem kell.
  • A borotválkozás előtt ideális leradírozni a bőrt.
  • Először nedvesítse be az arcát, ezután masszírozza be az arc bőrébe a bőrradírt körkörös mozdulatokkal, majd mossa le a készítményt.
  • Házilag is készíthetünk bőrradírt, ha van rá időnk: olíva olajba keverhetünk kristálycukrot vagy sót.
  • Javasolt olyan terméket választani, ami minél több természetes anyagot tartalmaz és gyártásakor mellőzték a mesterséges vegyi anyagok használatát.
  • Vannak speciálisan a férfiak igényeire kifejlesztett bőrradírok. Azért javasolt ilyet használni, mert az urak bőre eltérő, 20%-al vastagabb, mint a nőké. Emellett ezeket a készítményeket illatmentes verzióban vagy férfias illatban készítik el.

További cikkeket itt olvashat. 

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr4412821008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása