7 tipp, amely segíthet, hogy elkerüld a megfázást!
2017. október 09. írta: Gyógyfutár1

7 tipp, amely segíthet, hogy elkerüld a megfázást!

A felső légúti panaszok a leggyakoribb megbetegedések közé tartoznak. Kialakulásukat több mint 200 vírus okozhatja, gyakran a cseppfertőzés útján terjedő coronavírus vagy rhinovírus a felelős. Torokfájás, láz, nátha, köhögés – a tünetek igen kellemetlenek, viszont a jó hír, hogy kis odafigyeléssel lecsökkentheti a megfázás kialakulásának esélyét!

 7 tipp, ha szeretné megelőzni a megfázást:
  1. A légúti betegségek cseppfertőzéssel könnyen terjednek. Ha teheti, akkor megfázásos időszakban kerülje el a nagy tömeget és a zsúfolt közlekedési eszközöket!
  2. Mosson gyakran kezet! Különösen, ha nyilvános helyen, munkahelyen tartózkodik, tömegközlekedési eszközöket használ, vagy valaki már beteg a családtagjai közül. A megfázást okozó vírusok ugyanis megtelepedhetnek a kilincseken, kapaszkodókon. Amennyiben valami miatt nincs lehetőség kezet  mosni, akkor használjon fertőtlenítő folyadékot vagy kendőt!
  3. Ne nyúljon az arcához, mert a kézen megtelepedő vírusok a szájon és orron keresztül könnyen bejuthatnak és fertőzést okozhatnak!
  4. Öltözködjön rétegesen! Különösen a változékony tavaszi és őszi időben könnyű megfázni, amikor az egyik percben hideg van, a következőben pedig megizzadunk.
  5. Gyakran szellőztessen otthonában, és ha teheti, akkor a munkahelyén is! Ugyanakkor a huzat is kerülendő!
  6. Bár sokan cikinek érzik, de nagyban segíthet megelőzni a légúti panaszokat az egészségügyi maszk! Kapható szemüvegeseknek készített verzióban is, ami kivédi a szemüveg párásodását.
  7. Váltson egy egészségesebb életmódra! Sportoljon, kerülje a túl sok finomított cukor fogyasztását, egyen viszont sok zöldséget és gyümölcsöt! Tapasztalja ki, hogy az Ön számára mely készítmények és vitaminok segítenek a legtöbbet.

lighting-1104205_960_720.jpg

Készítmények, amik segíthetik a megfázás megelőzését, vagy csökkenthetik a már kialakult tüneteket:

Táplálékunk ma már nem tartalmaz elegendő vitamint, ezért szervezetünk jó működéséhez válasszunk egy multivitamin készítményt. A C-vitamin fogyasztás is segíthet megfázás esetén, csakúgy, mint a cink és az omega-3 zsírsav fogyasztása. A gyógyteák közül hatékony lehet a gyulladáscsökkentő hatású kamilla, a borsmenta, a magas C-vitamin tartalmú csipkebogyó, köhögésre pedig a kakukkfű és a lándzsás útifű. Ez utóbbi szirup formájában is kapható.

Megfázásos időszakban érdemes fertőtlenítő hatású illóolajokat párologtatni otthon, vagy akár a munkahelyen is. Ezek közé tartozik az eukaliptusz, a borsmenta, a teafa és a citrom. Csak 100% tisztaságú illóolajat vásároljunk! Ha a tünetek súlyosbodnak, vagy nem csökkennek néhány napon belül, akkor keresse fel kezelőorvosát!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr2712941959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása