Öt superfood a lendületes napokért!
2017. október 11. írta: Gyógyfutár1

Öt superfood a lendületes napokért!

Superfoodnak, avagy szuperételnek a különlegesen tápanyagokban dús ételeket nevezzük, amelyek telis tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és az egészségre jó hatású egyéb anyagokkal. A superfoodok segíthetnek lendületesebbé tenni napjainkat, és leküzdeni a fáradtságot. A hiánybetegségek megelőzésében és egyes betegségek tüneteinek csökkentésében is szerepet játszhatnak.

Spirulina: A spirulina egy különleges algafaj, kék-zöld alga néven is ismert. Rendkívül nagy a fehérjetartalma, és sok vitamint, ásványi anyagot is tartalmaz. Közép- és Dél-Amerika tavaiban fordul elő természetes formában, és emellett már Ázsiában és Amerikában kifejezetten tenyésztik is. Nagyon magas a fehérjetartalma, és sok B1, B2, B3 és B6 vitamint tartalmaz. Folsav, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, vas, kalcium, magnézium és cink is található benne. Így ajánlott hiánybetegségek megelőzésére, általános roborálószernek, fáradékonyság esetén is javasolt.

spirulina.jpg

Búzafű: A frissen kihajtott búza nagyon népszerű superfood, ami nem véletlen, mivel rengeteg, a szervezetünk számára jól hasznosítható anyagot tartalmaz, például klorofilleket, fehérjéket, növényi enzimeket, vitaminokat és ásványi anyagokat. A legtáplálóbb az a búzafű, amit bio tönkölybúzából növesztenek. A búzafű lé formájában is fogyasztható, de praktikus por alakban is kapható. A búzafűnek méregtelenítő és fogyasztó hatást tulajdonítanak. A benne található klorofill emelheti a vérben lévő hemoglobinok számát, ami serkentő hatással van a vérkeringésre, és a szervezet jobb oxigénellátottságát eredményezi.

Ganoderma: A ganoderma, vagy más néven pecsétviszgomba a fák törzsén élő gombafaj, aminek felszínét sötét viaszréteg fedi, innen kapta a nevét. Mérete 5-20 centiméter között változhat. Kelet-Ázsiában régóta használják, mint gyógyszert, többek között az immunrendszer erősítésére, májproblémákra és az anyagcsere serkentésére.

 

Maca: A maca egy Dél-Amerikában élő gyökérzöldség, amelyhez itthon porított formában juthatunk hozzá. Nagyon sok vitamin és ásványi anyag található benne. Jó hatást gyakorolhat a hormonháztartásra és a potenciazavarokra, emellett általános energetizáló szerként is számon tartják.

Moringa: A Kelet-Afrikában élő moringa fa porrá őrölt levele is igazi superfood! Rengeteg vitamint, kalciumot, rostot vasat és káliumot tartalmaz, így hiánybetegségek megelőzésében és a szervezet erősítésében segíthet. Emellett támogathatja az immunrendszert, jó hatással lehet a vérnyomásra, ízületi panaszokra és az emésztőrendszert is erősítheti.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr9512942003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása