Kökényes túrótorta
2017. október 13. írta: Gyógyfutár1

Kökényes túrótorta

Az őszi, jó illatú séták alkalmával legyünk figyelmesek és kutassunk kökény után. Bár a kökény tövisei nem a barátságos táborba tartoznak, ehhez a túrós finomsághoz elég 2 marékkal a hamvas kék bogyóból. Aki megkívánta, de nincs 10 kilométeres körzetben kökény, az helyettesítheti piros szőlővel.

Hozzávalók a krémhez: 

500 gramm túró

250 mascarpone 6c8c512e762bce7f47b8fb2e43d4049b-lemon-blueberry-cakes-blueberry-desserts-214x300.jpg

15 dkg cukor

1 citrom leve és héja

Torta alap tésztához: 

4 tojás

1/2 bögre liszt

1/2 bögre  mandulaliszt

1 görög joghurt

1 dl olaj

3 csomag vaníliás cukor

1/2 bögre cukor

2 marék kökény

Elsőként a krémhez való hozzávalókat helyezzük egy tálba és keverjük el. A sorrend tulajdonképpen mindegy.  Ha ezzel megvagyunk, tegyük be a hűtőbe a krémet pihenni.

A süti alapját egy kevert tészta  fogja adni, amit az alábbi módon készítünk el: 4 egész tojást, a cukrot és a joghurtot elkeverjük. Hozzáadjuk a két lisztfélét, végül az olajat. Egy csipet szódabikarbónát is keverünk a tésztához és kiöntjük egy kivajazott tortaformába.

A megmosott kökényt beledobáljuk a tortaformában csücsülő tésztába. Nem kell félni, úgyis lesüllyednek a bogyók. 180 fokos sütőbe 40 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni és csak azután vágjuk ketté. Kenjük meg  a túrós-mascarpone krémmel. Díszítésként tehetünk rá pár szem kökényt, citromszeleteket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr9612942017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása