5 virágvíz a bőrnek és a léleknek
2017. július 04. írta: Gyógyfutár1

5 virágvíz a bőrnek és a léleknek

Ma sokunknak még ismeretlen a virágvíz, pedig ez egy nagyszerű módja annak, hogy vegyi anyagok nélkül érjünk el pozitív hatást megjelenésünkön, és akár enyhíthessük az egyes bőrproblémák tüneteit.

Mi is az a virágvíz?

A virágvizeket, vagy más néven hidrolátumokat az illóolajak lepárlásával készítik. Az illóolajakhoz képest kevésbé tömények, ám magukban hordozzák a virágok lényegi esszenciáit, és pompás illatát. Használhatjuk őket önmagukban, de kozmetikumok alkotórészeként szintén bevethetőek. A virágvizeket azok is jó eséllyel használhatják, akiknél az illóolaj bőrirritációt okoz, mert molekulaszerkezetük miatt a legtöbb érzékeny bőrű embernél nem okoznak gondot. Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni a virágvizeket, amik a magas minőségű bőrápolást képviselik. Fontos, hogy ha bőrbetegség tüneteit észleljük magunkon, akkor forduljunk kezelőorvoshoz.

A virágvizeket a kánikulai napokon hűsítő testpermetként is használhatjuk, élvezve a finom virágillat felhőt, amibe beburkolnak.

Rózsavíz: A rózsa a virágok királynője, pompásan kibomló megjelenése és fenséges illata emeli erre a rangra. A virágvíz jó hidratáló hatású, alkalmas az érett bőr ápolására, fújhatjuk naponta többször az arcbőrre, és akár a nappali krém alá. Illata lelkileg elégedetté és kiegyensúlyozottá tehet. Minden bőrtípus ápolására nagyszerű, az idősödő és az érzékeny bőrtípusok különösen meghálálják használatát. Enyhe fertőtlenítő hatása is van, így nagyon gyengéd arctisztító szerként alkalmazható.

Borsmentavíz: Frissítő, hűsítő hatású virágvíz, amit érdemes kánikulában mindig a kezünk ügyében tartani. Javítja a bőr tónusát, csökkentheti a viszketést, a bőrünk hálás lesz érte.

Levendulavíz: Az érzékeny bőr ápolószere, ami a bőrirritációk csökkentésében is segíthet. Jó hatású a zsíros, aknés bőrre. Illata nyugtató hatású, ha este magunkra fújjuk, könnyebben elalszunk. Gyerekek bőrére szintén jó választás lehet.

viragviz.jpg

Narancsvirágvíz: Finom illata a boldogság és öröm atmoszféráját teremtheti meg. Élénkíti, és ragyogóbbá teheti a bőrt. Enyhe antidepresszáns hatása lehet, és az alvási nehézségeken is oldhat. Enyhe fertőtlenítő és gyulladásgátló hírében áll.

Citromfű víz: Nyugtató hatású virágvíz, ami nem csak stressz és idegeskedés esetén jön jól, de akkor is, mikor bőrünkön felfedezzük az öregedés jeleit. A citromfű víz kisimítja a bőrt, csökkentheti a gyulladásos panaszokat, és hatóanyagaival kényezteti a kiszáradt, érett bőrt.

További cikkeket itt olvashat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr6812637773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása