Szuper hársszörp házilag
2017. június 18. írta: Gyógyfutár1

Szuper hársszörp házilag

A nyíló hársfavirág mézédes illata sok utcát beleng a nyár során. Gondolta volna, hogy virágából a teán kívül lehet valami igazán finomat készíteni? Megosztunk egy különleges receptet Önökkel! Következzen a hársfavirág szörp elkészítése, lépésről-lépésre.

Hozzávalók:

hársvirág minél több

víz

citrom

cukor/méz

citromsav

Elkészítés:


A hársvirágot leszedjük, lerázzuk  róla az ott tanyázó rovarokat, majd alaposan lemossuk. Egy nagy lábasba tesszük, melyet felöntünk  annyi vízzel, hogy a  virágokat  ellepje. Erre rákarikázunk 2-4 citromot, a tetejére pedig egy tányért teszünk, hogy lenyomja a virágokat a víz alá.

Így pihentetjük, "áztatjuk" a hűtőben 3 napon át.

Mikor letelt az áztatási idő, leszűrjük a hársvizet és mérés után egy lábasba töltjük. Ahány liter lett, annyi kiló cukor és annyiszor 2,5 dkg citromsav kerül majd bele.

Természetesen cukor helyett ugyanolyan arányban mézet is használhatunk. Ezután, hogy feloldódjon a méz illetve a cukor elkezdjük felmelegíteni a szörpünket.

Öt percig forraljuk, a habot lekanalazzuk, majd tiszta üvegekbe töltjük és betakargatva hagyjuk lassan kihűlni.

b-harsfa_virag_szorp_jpg.png

További recepteket itt olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr4012587105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása