A nyíló hársfavirág mézédes illata sok utcát beleng a nyár során. Gondolta volna, hogy virágából a teán kívül lehet valami igazán finomat készíteni? Megosztunk egy különleges receptet Önökkel! Következzen a hársfavirág szörp elkészítése, lépésről-lépésre.
Hozzávalók:
hársvirág minél több
víz
citrom
cukor/méz
citromsav
Elkészítés:
A hársvirágot leszedjük, lerázzuk róla az ott tanyázó rovarokat, majd alaposan lemossuk. Egy nagy lábasba tesszük, melyet felöntünk annyi vízzel, hogy a virágokat ellepje. Erre rákarikázunk 2-4 citromot, a tetejére pedig egy tányért teszünk, hogy lenyomja a virágokat a víz alá.
Így pihentetjük, "áztatjuk" a hűtőben 3 napon át.
Mikor letelt az áztatási idő, leszűrjük a hársvizet és mérés után egy lábasba töltjük. Ahány liter lett, annyi kiló cukor és annyiszor 2,5 dkg citromsav kerül majd bele.
Természetesen cukor helyett ugyanolyan arányban mézet is használhatunk. Ezután, hogy feloldódjon a méz illetve a cukor elkezdjük felmelegíteni a szörpünket.
Öt percig forraljuk, a habot lekanalazzuk, majd tiszta üvegekbe töltjük és betakargatva hagyjuk lassan kihűlni.
További recepteket itt olvashat.