Házi praktikák lábunk szépségéért
2017. május 25. írta: Gyógyfutár1

Házi praktikák lábunk szépségéért

Télen a csizmák és bakancsok mindent elrejtenek, de nyaranta a szandálok, papucsok és magassarkú cipők kíméletlenül megmutatják, hogy hányadán is állunk a lábápolással. Íme néhány olcsó és könnyen elkészíthető ötlet lábunk szépségéért.

Házilag elkészíthető citromos lábfürdő

Engedjünk meleg vizet a kádba, melybe tegyünk 2-3 marék tengeri sót. A sós vízhez adjuk hozzá egy fél citrom kifacsart levét, mely kellemes illatot varázsol. Ebben áztathatjuk fáradt lábainkat 15-20 percen át.

Levendulás lábfürdő

Fáradt lábunknak gyógyír lehet egy levendulaolajos frissítő fürdő. Nincs más dolgunk, mint a meleg vízhez adni 12-14 csepp levendulaolajat, melyben 15 percig pihentethetjük lábainkat.

Tengeri sós radír

A jól felpuhult bőrt radírozzuk át, ezzel nemcsak a vérkeringés serkenthető, hanem az elhalt hámsejtektől is megtisztíthatjuk talpunkat.  Keverjünk össze 1 dl olívaolajat  és tengeri sót, úgy hogy sűrű állagú legyen. Ezzel a keverékkel radírozzuk át a talpunkat, sarkunkat, lábfejünket.  

labapolas.jpg

Kókuszolajos krém

20 gramm kókuszolajhoz cseppentsünk kedvenc illóolajunkból.  Határozott mozdulatokkal keverjük össze a két hozzávalót, és masszírozzuk át vele lábainkat.  

Tápláló banános pakolás

Egy érett banánt hámozás után törjünk át villával, majd ezt a pépet kenjük repedezett sarkainkra. 10-15 perc után mossuk le meleg vízzel, és rögtön után pár másodpercig hideg vízzel is.

További érdekes cikkeket, praktikus tanácsokat itt olvashat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr6712531685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása