Pár éve hallottam először, hogy régen Magyarországon a fagyit hideg nyalatnak nevezték. Nagyon találó és egyben vicces elnevezése ez a nyári desszertnek.
Ezt a fagylaltot azoknak ajánlom, akik szeretik az új finomságokat, hiszen a levendulától egy igazán izgalmas ízű nassolni valót kapunk.
Hozzávalók:
- 1 ek liszt
- 3 ek méz
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 4 virágos levendulahajtás
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tej felében forraljuk fel a megmosott levendula hajtásokat, majd szűrjük le. Öntsük hozzá a tej másik felét, majd keverjük el benne a tojást, a mézet és a lisztet. Keverjük csomómentesre egy kézi habverővel és folyamatos kavargatás mellett főzzük sűrűre. Tegyük félre hűlni.
Közben a tejszínt habverővel verjük kemény habbá és keverjük a kihűlt levendulás mézes pudingunkhoz.
Miután elkevertük a két masszát, mehet a fagyasztóba, vagy akinek van otthon fagyigépe, azzal kezdheti meg a hűtést. A fagyasztóba tett fagylaltot érdemes néha átkeverni, hogy megmaradjon a krémes állaga.
Akinek ízlett a levendulás fagylalt, nyugodtan próbálja ki vanília pudingban is a levendulavirágot, nem fog csalódni.