Tippek napégés kezelésére
2017. július 07. írta: Gyógyfutár1

Tippek napégés kezelésére

Túl sokat voltál a napon és nem kented magad megfelelő fényvédő szerrel? Rákvörös a bőröd, fáj minden mozdulat és érintés? Számos megoldás létezik a fájdalom csillapítására és a bőr pirosságának csökkentésére. 

A leégett bőr nagy eséllyel hámlani fog, de ha kisebb fokú a sérülés, még van remény arra, hogy bebarnul a pirosság. Fontos, hogy a teljes gyógyulásig ne menjünk napra, valamint, hogy magas faktorszámú krémekkel védjük a kritikus területeket a további napfénytől. 

A bőr nyugtatására alkalmazhatunk joghurtos vagy tejfölös pakolást, vagy ecetes borogatást. Mindhárom hűsítő, nyugtató hatású, az ecet ezeken túl még a gyulladásra is jótékony lehet. 

A kókuszolaj a vízhiányos bőrt táplálja, ezért a hámlást is elkerülhetjük használatával. 

napeges.jpg

Paradicsomos, uborkás pépet is készíthetünk a fájdalom enyhítésére. A paradicsom gyulladáscsökkentő, az uborka pedig hidratáló hatást fejt ki. A fenti keverékkel kend be bőröd, majd rászáradás előtt mosd le. 

A reszelt burgonya pakolást 15-20 perc után kell lemosni. Nagyon jó a gyulladás és a fájdalom enyhítésére. 

Az aloe veráról mindenki tudja, hogy nagyszerűen alkalmazható égési sérülésekre. Az égő érzést csillapítja, valamint nyugtatja és táplálja a bőrt. 

Amennyiben a fentiekből semmi nincs otthon, megpróbálkozhatunk hideg vizes borogatással, hiszen a gyulladás csökkentéséhez ez is megfelelő. 

Természetesen a legfontosabb a megelőzés, mindig kenjük bőrünket napkrémmel, ha pedig túl nagy a forróság menjünk árnyékba. 

További cikkeket itt olvashat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr2112637859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása