Tejmentes, gyümölcsös tápiókapuding
2017. május 24. írta: Gyógyfutár1

Tejmentes, gyümölcsös tápiókapuding

A tápióka (más néven manióka vagy kasszáva, latinul Manihot esculenta) a kutyatejfélék családjába tartozó növényfaj. Ehető gumós gyökere a világ negyedik legjelentősebb kalóriaforrása az emberiség számára a rizs, a cukor és a kukorica után.

Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb adaghoz

  • 6,5 dkg tápióka gyöngy
  • 1,5 dl ivóvíz
  • 2,3 dl növényi tej mely lehet kókusz, mandula, rizs, zab vagy szója ital
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • ízlés szerint édesítő: méz, agavé szirup, juhar szirup stb.
  • bármilyen gyümölccsel készíthető pl.: kb. 5 dkg banán, vagy mangó

Elkészítés:

Az ivóvizet egy tálba öntjük, ehhez adjuk a tápióka gyöngyöket. Körülbelül 10 perc alatt megdagadnak. Ezután beletesszük egy lábasba, hozzáöntjük az általunk választott növényi tejet, a vanília aromát, az édesítőszert és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Az utolsó egy percben hozzákeverjük a gyümölcsöt, hogy a puding ízei összeérjenek.

A tetejét friss gyümölccsel díszíthetjük.

gyumolcsos_tejmentes_tapiokapuding1.jpg

Egészséges és gyors recepteket itt olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr8712531489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása