A tápióka (más néven manióka vagy kasszáva, latinul Manihot esculenta) a kutyatejfélék családjába tartozó növényfaj. Ehető gumós gyökere a világ negyedik legjelentősebb kalóriaforrása az emberiség számára a rizs, a cukor és a kukorica után.
Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb adaghoz
- 6,5 dkg tápióka gyöngy
- 1,5 dl ivóvíz
- 2,3 dl növényi tej mely lehet kókusz, mandula, rizs, zab vagy szója ital
- 1 kávéskanál vanília aroma
- ízlés szerint édesítő: méz, agavé szirup, juhar szirup stb.
- bármilyen gyümölccsel készíthető pl.: kb. 5 dkg banán, vagy mangó
Elkészítés:
Az ivóvizet egy tálba öntjük, ehhez adjuk a tápióka gyöngyöket. Körülbelül 10 perc alatt megdagadnak. Ezután beletesszük egy lábasba, hozzáöntjük az általunk választott növényi tejet, a vanília aromát, az édesítőszert és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Az utolsó egy percben hozzákeverjük a gyümölcsöt, hogy a puding ízei összeérjenek.
A tetejét friss gyümölccsel díszíthetjük.
Egészséges és gyors recepteket itt olvashat.