3 házi arctonik a ragyogó bőrért
2017. június 17. írta: Gyógyfutár1

3 házi arctonik a ragyogó bőrért

Nyáron a melegben az arc zsírosodhat, izzadhat, emiatt csillogóbb és pattanásosabb lehet. Éppen ezért érdemes minden este lemosni arctonikkal, hogy felfrissüljön a napnak erősen kitett arcbőr. Ehhez szeretnénk három egyszerű, otthon is elkészíthető tonikot ajánlani.

Tisztító uborkás-almaecetes tonik:

Az almaecet élénkíti a bőrt, javítja a vérkeringést és még a hajunkra is jó hatással van. Az uborkában olyan enzimek találhatók, melyek feszessé, hidratáltá teszik a bőrt. Egy közepes méretű uborkát reszelj le nagylyukú reszelőn és néhány perc pihentetés után nyomkodd ki a levét. Ehhez adj 50 ml almaecetet. Az elkészült tonikkel minden este töröld át az arcod és a nyakad.

Frissítő zöld tea filter tonik vegyes bőrtípusra:

A zöld tea pórusösszehúzó, csökkenti a bőr zsírosságát, valamint gyulladáscsökkentő hatású. Ehhez az arcápolóhoz nincs szükség csak filteres zöld teára. Főzz egy adag teát, várd meg hogy kihűljön. Áztass egy vattapamacsot a teába és töröld át vele az arcod és a nyakad. Ha több filtered is van, akkor a lefőzött tea elfogyasztása után tedd a szemedre őket, nagyon jót tesz majd a karikákkal. 

bazsalikom.jpg

Bazsalikom tonik pattanásos bőrre:

A bazsalikom jól alkalmazható pattanások ellen, valamint sebekre, sérülésekre mivel regenerálja a bőrt és erős összehúzó hatása van.

Szükséged lesz két-három frissen szedett bazsalikomlevélre, melyet alaposan öblíts le. Ezután vágd apróra és önts rá 150 ml forró vizet. 10-15 perc állás után szűrd le. Ezt a főzetet használd pattanásos bőrre vagy faggyúmirigy gyulladás esetén.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr6312589353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása