Mézes-levendulás hideg nyalat
2017. június 27. írta: Gyógyfutár1

Mézes-levendulás hideg nyalat

Pár éve hallottam először, hogy régen Magyarországon a fagyit hideg nyalatnak nevezték. Nagyon találó és egyben vicces elnevezése ez a nyári desszertnek.

Ezt a fagylaltot azoknak ajánlom, akik szeretik az új finomságokat, hiszen a levendulától egy igazán izgalmas ízű nassolni valót kapunk.

Hozzávalók:

  • 1 ek liszt
  • 3 ek méz
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 4 virágos levendulahajtás
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés: 

A tej felében forraljuk fel a megmosott levendula hajtásokat, majd szűrjük le. Öntsük hozzá a tej másik felét, majd keverjük el benne a tojást, a mézet és a lisztet. Keverjük csomómentesre egy kézi habverővel és folyamatos kavargatás mellett főzzük sűrűre. Tegyük félre hűlni.

Közben a tejszínt habverővel verjük kemény habbá és keverjük a kihűlt levendulás mézes pudingunkhoz.

Miután elkevertük a két masszát, mehet a fagyasztóba, vagy akinek van otthon fagyigépe, azzal kezdheti meg a hűtést. A fagyasztóba tett fagylaltot érdemes néha átkeverni, hogy megmaradjon a krémes állaga.

Akinek ízlett a levendulás fagylalt, nyugodtan próbálja ki vanília pudingban is a levendulavirágot, nem fog csalódni.

soft-serve-ice-cream-ice-cream-lavender-suites-2123323.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr812623345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása