Amit a zsírégető termékekről tudni kell
2017. június 13. írta: Gyógyfutár1

Amit a zsírégető termékekről tudni kell

Anyagcsere és a túlsúly kapcsolata

A mozgásszegény életmód és a nem megfelelő összeállítású étrend gyakran vezet oda, hogy súlyfelesleg rakódik le rajtunk itt-ott. Amerikában a túlsúlyosság népbetegségnek számít, de hazánkban is nagyon sokan érzik úgy legalább egyszer életükben, hogy szeretnének megszabadulni több-kevesebb fölös kilótól.

Fogyókúrázásra sokféle lehetőség van – a kalóriabevitel csökkentésétől a megnövekedett mozgásmennyiségen át a különféle italporok, fogyasztószerek, shakek igénybevételéig – ezek közül érdemes a szerint választani, hogy pontosan mire is van szükségünk. A fogyasztószerek a népszerűségüket annak köszönhetik, hogy meggyorsítják a zsírszövetek elbomlását, elősegítik a méregtelenítést, felfokozzák az anyagcsere-folyamatokat, elősegítve ezzel a súlycsökkenést.

amit_a_zsiregetesrol_tudni_kell.jpg

A zsírégető termékek főbb csoportjai

A termogenikus zsírégetők hatásmechanizmusára jellemző, hogy felpörgetik az anyagcserét, megnövelik a pulzust és a testhőmérsékletet, így a szervezetünk több energiát használ a működéséhez. Ezek általában koffeintartalmú készítmények, este nem ajánlatos fogyasztani őket.

A CLA (azaz konjugált linolsav) gondoskodik az izomtömeg megőrzéséről. A CLA feladata zsírháztartás egyensúlyának megőrzése, a zsírszövetek lebontása és a vérbe juttatása, így a zsírégetés mellett a szervezet energiaellátásáról is gondoskodik. Ismertek rákmegelőző és koleszterincsökkentő hatásai is.

Az L-carnitin egy aminosav, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetünk a felszabaduló zsírsejtekből energiát nyerjen. Edzés előtt érdemes bevenni, mert így kiváló energiaforrást nyerünk az erőkifejtéshez.

A kolin-inozitol egy úgynevezett lipotróp vegyület, amely gátolja a zsírok felszívódását és fokozza a szervezet zsírfelhasználását. A koleszterin lerakódását is megelőzi.

A króm nem kimondottan a zsírégetők csoportjába tartozik de igazolt hatása  a vércukorszint szabályozásában már közismert. Meggátolja a vércukorszint ingadozását és csökkenti a felesleges raktározásra való hajlamot a szervezetben.

További cikkeket itt olvashat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr6312566923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása