Az intim torna jótékony hatásai
2017. június 08. írta: Gyógyfutár1

Az intim torna jótékony hatásai

A női szervek egészségére érdemes kiemelt figyelmet szentelni, akkor is, ha nincsen semmilyen fizikai panaszunk, és akkor is, ha olyan kellemetlenségekkel vagy betegségekkel élünk már együtt, mint a fájdalmas menstruáció, az inkontinencia, a hüvelyszárazság vagy a krónikus alhasi fájdalmak. Sok női tünet hátterében a kismedencei izmok, gátizmok meggyengülése áll. Ezeket az izmokat az intim torna segítségével megerősíthetjük, így az emiatt fennálló tünetek enyhülhetnek, vagy akár teljesen meg is szűnhetnek. Amennyiben bármilyen fizikai tünet jelentkezik, az első lépés, hogy forduljunk orvoshoz, aki diagnosztizálja az esetleges betegséget!

Mi történik egy intim torna tanfolyamon?

Mivel általában nem vagyunk tisztában intim szerveink anatómiai felépítésével, ezért az intim torna tanfolyam elméleti részében ezekkel ismerkedhetünk meg. Megtanítják, hogy milyen tüneteket okozhat az intim szervek izmainak meggyengülése, és az életmódbeli tényezők milyen fontosak alhasi szerveink szempontjából. Az intim torna tanfolyam központi részében azon gyakorlatok elsajátítása áll, amelyekkel megelőzhető, vagy visszafordítható a gátgyengeség. Az intim torna tréner a résztvevőket az otthoni edzésre is felkészíti, személyre szabott tanácsokkal és tornagyakorlatokkal ellátva őket.

Ma már külön a férfiaknak is tartanak intim torna tanfolyamokat, szerencsére az urak között egyre többen figyelnek oda tudatosan az intim tájék védelmére és erősítésére.

Milyen esetekben segíthet az intim torna?

- Az intim tájék izmainak meggyengülése esetén, és az ezekből eredő összes tünetnél.

- Vizeletcsepegés, azaz inkontinencia fennállásakor.

- Menstruációs panaszoknál.

- A szülés utáni meggyengült izomzat visszaerősítésekor.

- Hüvelyszárazságkor.

- Az intim torna nem csak betegség esetén segíthet, de a szexuális élet minőségének javítása is lehetséges általa!

15408-a-woman-practicing-yoga-in-a-fitness-center-pv.jpg

Az intim torna tanfolyam után

A jó eredmények érdekében nem elég elvégezni az intim torna tanfolyamot, utána otthon, napi szinten is tornázni kell. Ez azonban nem vesz el tőlünk túl sok időt, naponta mintegy 10 perc torna elegendő, melyhez az intim torna oktató személyre szabott tornagyakorlatokat ad. A meggyengült intim izmok mintegy 2 hónap alatt megerősödnek a kitartó edzés hatására, ezután elegendő kevesebb időt rászánni a tornára, az eredmény így könnyen szinten tartható.

További cikkeket itt olvashat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr7412566651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása